Knapperige Dukkah-Cracker

Dukkah
100 gram amandelen of hazelnoten
1 eetlepel komijnzaad
2 eetlepels korianderzaad
1 tl eetlepel komijn gemalen
2 tl eetlepel koriander gemalen
2 eetlepels sezamzaad
een snuf venkelzaad of anijszaad
1 tl zout

Maak de dukkah kruidenmix door de amandelen 6 tot 8 minuten te roosteren in de oven op 180 graden tot ze licht verkleurd en lekker warm zijn. Rooster de kruiden en sesamzaad ook in de oven voor 5 minuten. Laat even afkoelen en mix alles samen grof in de magimix. Klaar is je dukkah mix. Heerlijk.

Crackers versieren
2 stuks libanees platbrood, doormidden gesneden
2 eetlepels olijfolie

Leg de broodjes op een bakplaatje met evt. bakpapier. Smeer de halve libanese broodjes in met olijfolie en wrijf ze in met de dukkah. De rest van de dukkah stop je in een potje, daar kun je de komende weken van alles mee versieren. Leg de broodjes voor 7 tot 10 minuutjes -afhankelijk van de sterkte van je oven- in de oven op 180 graden, tot ze licht verkleurd en knapperig zijn. Even af laten koelen. YUM! ”

Zwierkok Maartje vertelt “Ik at voor het eerst dukkah toen ik terugkwam in mijn keuken, nadat 2 chefs erin gekookt hadden. Geen idee wat het was, maar het rook zo lekker. Even proeven en sindsdien: ‘hooked’. Ik dipte er broodjes met olijfolie in, ontdekte dat ik er lekkere crackers mee kon versieren en 
serveerde het als topping bij salades of curry-achtige gerechten. En nu verwennen wij alle zwierde hiermee.

Reactie plaatsen