Op reis naar binnen | Stilteretreat

Voel jij je vaak onrustig, ervaar je geen échte vervulling of ben je zoekende in het leven? Herken je het gevoel dat er iets ontbreekt. Een leegte of onrust die niet weg lijkt te gaan, waardoor je op zoek gaat naar bevestiging buiten jezelf..

Rolandjan neemt je tijdens dit driedaagse meditatie programma mee in een liefdevolle reis naar de stille plek in jezelf. Je gaat op meditatief zelfonderzoek. Je leert je mind tot rust te brengen, je lichaam te ontspannen en je hart te openen. Een groot cadeau aan jezelf!


Je gaat deze dagen deels in stilte doorbrengen om de altijd aanwezige vrede in jezelf te ontdekken. Het wordt een reis naar innerlijke tevredenheid.

Boeken


Over Rolandjan

Rolandjan van Mulligen is yoga- en meditatiedocent en ademcoach. Hij begeleidt al vele jaren individuele sessies, groepsessies, workshops, retreats en geeft al meer dan 10 jaar les bij bekende yogascholen in Amsterdam, zoals De Nieuwe Yogaschool.

Rolandjan heeft zich door de jaren heen laten inspireren door door de non-duale teachings van leraren zoals Ramana Maharshi, Mooji en Adyashanti. Dit neemt hij mee in al zijn sessies.

Zijn liefdevolle aanwezigheid neemt jou mee op een diepe reis naar je échte zelf. 


Yin Yoga & Zelfonderzoek

De onderstroom van deze dagen staat in het teken van Zelfonderzoek en non-dualiteit. Yin Yoga
helpt vertragen, brengt diepe ontspanning en leert je in het moment te blijven, ook en misschien wel júist wanneer het moeilijker wordt.

Tijdens de meditatie sessies onderzoeken we de vraag 'Wie ben ik?'. Dit helpt ons dieper te kijken dan de identificaties met het lichaam, je persoonlijkheid, je ideeën, emoties en dagelijkse rollen.

We gaan ontdekken dat onze diepere vrede niet afhankelijk is van de steeds veranderende omstandigheden waar we geen controle over hebben. Die waarheid gaan we ervaren door de directe ervaring van Yin Yoga & meditatie. Je weet weer wie je ten diepste bent, je ervaart meer harmonie en diepe rust in je leven.

Ademwerk

De adem als brug naar wie jij werkelijk bent

'Bewust verbonden ademen' is een krachtige techniek waarbij je je aandacht richt op je ademhaling. De adem is een brug tussen je fysieke lichaam en je innerlijke wereld. Met deze ademhalingstechniek herstel je de natuurlijke flow van je ademhaling, en daarmee de natuurlijke stroom van het leven en jouw levensenergie!

Onverwerkte spanning, stress, emoties, destructieve denkpatronen en oude trauma's kunnen naar boven komen, waar ze in liefdevol bewustzijn worden ontmoet en daarmee worden losgelaten ♥

Heb je last van hart- en/of vaatklachten, een hoge of lage bloeddruk, epilepsie, gevoeligheid voor psychose of ben je zwanger? Neem dan graag even contact met ons op.

Meditatie als natuurlijke staat

We denken vaak dat meditatie iets is dat we 'doen'. In dit 3-daagse retreat nodigt Rolandjan je uit om te ontdekken dat meditatie je Natuurlijke Staat is; wanneer het streven en proberen van de mind tot rust komt, wordt een altijd aanwezige innerlijke ruimte van vrede onthuld. Door stilte en geleide meditatie en meditatieve oefeningen ontdekken we de schoonheid en rijkdom van onze Ware Natuur.

Bekijk het rooster even met aandacht ;) Ervaring met meditatie is gewenst.
Mocht je twijfelen, neem graag contact met ons op door een mail te sturen naar vrij@zwier.nl

Voedende maaltijden

De Zwierkoks koken met liefde en aandacht.. en dat proef je! Ze kokkerellen met uitsluitend vegetarische, biologische en zoveel mogelijk lokale producten en toveren de lekkerste maaltijden uit de keuken. 

Het enige wat jij hoeft te doen is smikkelen ;)

DATA

vrijdag 9 t/m zondag 11 augustus 2024
vrijdag 13 t/m vrijdag 15 december 2024

Aantal deelnemers

Maximaal 18

3-daags Programma


Vrijdag
vanaf 16.00 aankomen en check-in accommodatie
17.00-18.00 ontvangst & kennismaking
18.00-19.30 diner
20.00-21.45 Yin Yoga


Zaterdag
(stilte tot na de lunch)
07.00-09.00 meditatie (pauze tussen twee sessies)
09.00-10.00 ontbijt in de Huiskamer
10.00-11.00 Lezing over meditatie en zelfonderzoek
11.00-13.00 Yin & yang yogabeoefening
13.00-14.00 lunch
14.00-16.00 rust
16.00-18.00 Meditatie (optionele pauze tussen twee sessies)
18.00-19.30 diner
20.00-21.30 vraag-en-antwoord & meditatie

Zondag
(stilte tot na het ontbijt)
07.00-09.00 meditatie (pauze tussen twee sessies)
09.00-10.00 ontbijt in de Huiskamer
10.30-11.30 Ademwerk & Meditatie
11.30-13.00 Yin yoga & Zelfonderzoek
13.00-14.00 lunch & afsluiting

In de natuur

Buiten zijn helpt om van de sneltrein af te stappen. Daarom zijn we zo blij met de Vinkeveense Plassen in onze ‘achtertuin’. Het gevoel van buiten zijn, de beweging van de natuur, de eindeloze Plassen en de elementen om je heen.

Zin om te wandelen? Via het Winkeldijkje volg je slingerende weggetjes, langs het hoge riet. Hier laad je op.

Circulaire Havenkamers

Je slaapt in één van de gloedje nieuwe Havenkamers met een eigen badkamer en eigen opgang. We hebben één- en tweepersoonskamers. Ze worden, as we speak, gebouwd en hebben dezelfde look and feel als de Havenhuisjes. Het wordt fijn! Vetrouw ons maar..

- Tweepersoonkamer (20 m2) óf een éénpersoonkamer (14,5 m2) aan de zwemvijver
- Opgemaakte bedden en handdoeken 
-  Ruime badkamer met regendouche, toilet en waskom
- Waterkoker en verse thee
- Airco
- Zitje buiten

Ervaringen:

Rolandjan creëert een hele veilige vertrouwde en warme space waarbinnen geen oordeel aanwezig is. Het beoefenen van ademhalingstechnieken, gecombineerd met meditatie en
filosofische reflectie is een waardevolle mix om op een bijzonder waardevolle manier in contact met échte jezelf te komen.

 Ajay

De kalme en open houding van Rolandjan zorgde ervoor dat ik me vanaf het begin veilig voelde. De ruimte die hij aan alle deelnemers gaf, stelde de groep in staat zich open te stellen en te delen. Ik hoop dat vele anderen de voordelen van meditatie en stilte kunnen ervaren!


Maartje

Ik ben enorm onder de indruk van de meditaties met Rolandjan. Er vinden veel verschuivingen plaats en het proces is nog steeds behoorlijk intens. Bedankt dat je zo'n geweldige leraar bent. Woorden die in me opkomen:

"authentiek, waarheidsgetrouw, intuïtief, meelevend, wijs, écht, stilte, zinken, liefde."

Zoë

Prijzen

Gedeelde Havenkamer  
(2 personen) 

€ 495,- 

Prijs is p.p.

 •  Deze kamer deel je met een ander (20 m2)
 •  Er zijn twee losse eenpersoonsbedden
 •  Badkamer met regendouche en toilet
 •  Heerlijke plek aan de haven
 •  Inclusief alle maaltijden 
 •  Inclusief programma

Eigen Havenkamer
(voor jou alleen)

€ 595,- 

Prijs is p.p.

 •  Een plek voor jou alleen (14,5 m2)
 •  Je slaapt in een fijn eenpersoonsbed
 •  Badkamer met regendouche en toilet
 •  Heerlijke plek aan de haven
 •  Inclusief alle maaltijden
 •  Inclusief programma