Vaderkracht

Transformeer tot de vader die je werkelijk wil zijn

Een uniek retreat voor vaders met lef

Dit avontuurlijke vader retreat is speciaal ontworpen voor vaders met jonge kinderen die een hechte relatie met hun kinderen belangrijk vinden en hier tegelijkertijd moeilijk tijd en ruimte voor vinden. Tijdens dit retreat krijg je de kans om jouw unieke kracht te vinden en te transformeren tot de vader die je werkelijk wilt zijn.

Daar wil ik bij zijn!


Herkenbare uitdagingen?

Je komt thuis na een dag hard werken en je kind heeft even helemaal geen zin om mee te werken. Je moet alles 80 keer herhalen, luisteren ho maar. Je hebt behoefte aan rust, maar het lijkt je niet gegund. Je verheft je stem vaker dan je wilt. 


Als je thuis bent wil je er echt voor je kind(eren) zijn. Maar vaak zijn je gedachten nog bij werk. Pak je nog even je telefoon om iets te checken en beantwoord je nog even dat ene belangrijke mailtje. Met aandacht bij je kinderen zijn valt niet mee.


Je weet dat nú de basis wordt gelegd voor de relatie met je kinderen als ze ouder zijn. Klopt je kind straks in de puberteit bij je aan met een persoonlijk probleem? Komen je kinderen je nog opzoeken als ze straks uit huis zijn en hun eigen leven hebben opgebouwd? Simpelweg omdat ze het heerlijk vinden om bij je te ZIJN?

Een sterkere Vader-Kind Relatie

Gedurende 48 uur word je begeleid door ervaren trainers en specialisten die je helpen om je eigen unieke kracht als vader te ontdekken en te versterken.


NATUURLIJK LEIDERSCHAP

Je leert en ervaart hoe kinderen direct naar je luisteren en je volgen als een natuurlijk leider. Zonder autoritair te worden. Je begrijpt hoe een kinderbrein zich ontwikkelt en wat je kind van jou nodig heeft om zich te ontwikkelen tot een veerkrachtig individu.


PERSOONLIJKE GROEI

“Moeilijk gedrag” van je kind ervaar je niet meer als een probleem, maar als een kans om te verbinden met je kind en te groeien als man. Je voelt je dankbaar voor deze spiegels. Vol vertrouwen heb je nu de tools in handen om hiermee voortvarend én speels aan de slag te gaan.


VERDIEPING PARTNER RELATIE

Vanuit je natuurlijke kracht als man en vader weet je makkelijk met je partner op één lijn te komen en ga je een sterkere verbinding ervaren. Ondanks de uitdagingen van een druk gezinsleven. De passie gaat weer door het dak. Samen een onoverwinnelijk team!


Klinkt goed? Lees dan verder.

Wat je kunt verwachten bij Vaderkracht

Het Vaderkracht retreat biedt een unieke, ervaringsgerichte aanpak met diverse activiteiten en workshops die je helpen groeien als vader en professional.


Voor het retreat

Twee weken voor het retreat krijg je toegang tot een exclusieve online mini cursus “Je kind echt begrijpen is het halve werk” en community. 


Tijdens het retreat

 Vaderschap Sessies
Een belangrijke pijler van dit retreat. Ontdek welke spiegels jouw kinderen voor je zijn en de potentie die jij als vader hebt. Deel je ervaringen en leer van andere vaders in een ondersteunende omgeving.


Militaire Yoga
Ontdek hoe je lichaam en geest kunt versterken door middel van fysieke uitdagingen. Leer hoe je echt aanwezig kunt blijven bij je kinderen op momenten dat je anders vaak uit je slof schiet.


Ademwerk
Maak kennis met de kracht van ademhaling en vind jouw essentie. Kom in verbinding met wat er echt speelt in je binnenwereld. Zo’n krachtige tool voor het vergroten van je innerlijke vrijheid.


IJsbad sessie

Ervaar hoe het overwinnen van fysieke uitdagingen je mentale veerkracht kan vergroten. Vind rust buiten je comfortzone en neem dit mee naar de uitdagende situaties thuis.

Braziliaanse Jiu Jitsu

Heb jij je mindset, vaardigheden en acties onder controle als het erop aankomt? We gaan op zoek naar gezonde masculiniteit.

Ontspanning en natuur

Na inspanning volgt ontspanning. Daarom is het aan het einde van de dag heerlijk ontspannen in de houtgestookte sauna of hottub.


Minimaal 6 en maximaal 11 deelnemers


Na het retreat

In de online community blijven we ook na het retreat nog met elkaar verbonden en kunnen we elkaar steunen met de praktische toepassing thuis.

dit wil ik!

Over Ivo | Facilitator

Hoi, ik ben Ivo Sillé, trotse vader van drie geweldige kinderen (6, 2 en 0). Impact ondernemer, fan van leefstijl optimalisatie en in de leer bij m'n kinderen om meer te spelen ;-).


Als 52-jarige ben ik wat later in het leven vader geworden, en dat heeft zo zijn voordelen. Ik heb ruim de tijd gehad om m’n eigen processen te doorlopen. Dit heeft me geholpen om heel bewust en betrokken te zijn als vader.


Ik geloof dat de diepste en meest betekenisvolle groei plaatsvindt binnen onze intiemste relaties: die met onze partner en kinderen.


Samen met mijn vrouw heb ik Nola Knows opgericht. Vernoemd naar ons eerste kindje Nola, erkennen wij de wijsheid die kinderen bezitten en de prachtige én confronterende spiegels die ze ons voorhouden.


Ik deel onze inzichten graag met andere vaders die een sterke band met hun kinderen willen opbouwen en het belang zien van een goede voorbeeldrol. Voor je kinderen én voor jou!

Van deze experts ga je ook leren:

Carel Bulens


Carel, vader van twee jongens en ex-militair, gebruikt zijn militaire training en ervaring als yogadocent bij Defensie om jou fysiek en mentaal te versterken. Met uitdagende oefeningen helpt hij je tactisch te presteren en te ontspannen na stress.


Zijn enthousiasme en expertise zorgen ervoor dat je grenzen verlegt, kracht en flexibiliteit vergroot, en mentaal sterker wordt.


Yoga leerde Carel zijn emoties te observeren, wat hem enorm hielp in zijn werk. Als vader begrijpt hij nu dat volledig aanwezig zijn voor zijn gezin de hoogste prioriteit heeft.

Yordi de Bruin


Vader van 3 jongens en mede-oprichter van Zwier. Al enkele jaren op reis naar zijn échte zelf. De rasechte impact-ondernemer leerde tijdens leergangen, spiritualiteit, trainingen, coaching en de harde lessen van het ondernemerschap zijn eigen patronen en persoonlijkheden kennen.


Zijn grootste verlangen om bij zijn gevoel en emoties te komen werd ontsloten toen hij in aanraking kwam met ademwerk. Yordi heeft de gave om je leven te lezen en dan erkenning en ruimte te geven aan vastgezette herinneringen en emoties. Zo kom je vrij van de oude belemmeringen en ervaar je wie je echt bent.

Bart Biermans


Bart brengt een unieke mix van medische kennis en alternatieve geneeswijzen naar Vaderkracht. Als arts ontdekte hij de kracht van alternatieve methoden om gezondheid en welzijn te verbeteren, wat leidde tot zijn Below Zero Methode. Deze methode, die ademhaling, meditatie, yoga en kou omvat, helpt mensen hun fysieke en mentale kracht te optimaliseren.


Tijdens het retreat begeleidt Bart je bij een ijsbad sessie. Door fysieke uitdagingen te overwinnen, ontwikkel je meer zelfvertrouwen en innerlijke kracht. Deze vaardigheden helpen je niet alleen in je rol als vader, maar versterken ook je algehele welzijn.

Dennis Roelofsen


Vader van 2 meisjes. Dennis is sinds 2001 ondernemer en heeft verschillende bedrijven in mode en lifestyle gehad. Zijn fysieke achtergrond ligt in de vechtsport. Hij houdt van de precisie van Wing Chun Kung Fu en de diepgang van de training. Later begon hij met trainen in Braziliaanse Jiu Jitsu en nam hij deel aan nationale toernooien. Dit alles bracht hem een gevoel van lichaamsbewustzijn en hij voelde dat dit nog maar het begin was.

In dit retreat neemt hij je mee in lessen die hij leerde over gezonde masculiniteit.

"Vaderschap gaat niet om perfectie, maar om aanwezigheid."

Je kind echt begrijpen is het halve werk

Twee weken voor het retreat krijg je toegang tot een exclusieve online mini cursus “Je kind echt begrijpen is het halve werk”.

Je leert in korte tijd de nodige basiskennis over o.a. de ontwikkeling van een kinderbrein. Essentiële kennis om ervoor te zorgen dat je kinderen jouw moeiteloos volgen. Zonder eindeloos toegeven of stemverheffing.

Je bewustzijn wordt alvast wat geprikkeld. En in een speciale groep binnen de Nola Knows online community leer je de andere deelnemers kennen.


Zo loop jij straks super chill het retreat binnen!

Natuurlijk leider in je gezin

In een groep van gelijkgestemde vaders vind je steun, begrip en inspiratie. Samen ontdekken we dat we niet alleen staan in onze uitdagingen. De kracht van de groep ligt in het delen van ervaringen en het leren van elkaar.


Door open en eerlijk te zijn, creëren we een veilige ruimte waar je jezelf kunt zijn.


We leggen de brug van de theorie uit de online mini cursus naar succes in de praktijk thuis. Samen maken we het vaderschap nog mooier en krachtiger.

Vind jouw innerlijke kracht

De expert workshops zijn bedoeld om je potentie te ervaren en het hoofd even uit te zetten.


Ontdek je innerlijke kracht, ontmantel je belemmerende patronen en omarm gezonde masculiniteit.


Door middel van deze sessies krijg je de tools en inzichten die je nodig hebt om een sterke, zelfverzekerde en betrokken vader te zijn.


Workshops:

  • Militaire Yoga
  • Ademwerk
  • Koude Training (IJsbad)
  • Braziliaanse Jiu Jitsu

Geniet van heerlijke maaltijden

De Zwierkoks koken met liefde en aandacht... en dat proef je. Ze koken met biologische, lokale producten en toveren het gehele retreat de lekkerste vegetarische maaltijden uit de keuken.


Een heel weekend lang krijg jij alleen het beste van het beste op je bord.

Kom slapen in de haven

Je logeert in de haven van Zwier. Hier heb je een fijn opgemaakt bed. Je deelt één van de prachtige Bovenboten Loft kamers met een andere deelnemer (met badkamer + toilet).


+ kom heerlijk verdwalen in al het moois van Zwier en haar achtertuin.

En ontspan...

Het programma is rijk en actief. Maar na inspanning volgt ontspanning. Daarom is het aan het einde van de dag hoog tijd om lekker te ontspannen. Er is tijd voor jezelf en daarmee ook de mogelijkheid om de sauna in te gaan.


PS: had ik al gezegd dat de sauna en de hottub op het water drijven in de haven?

Details Vaderkracht Retreat

Datum: 6-8 september 2024

Aanvang: vrijdag 6 sep 16:00 uur

Vertrek: zondag 8 sep 16:00 uur

Locatie: Zwier, de vrijhaven van de stad (Vinkeveen)

Minimaal 6 en maximaal 11 deelnemers


Inclusief

  • Online mini-cursus “Je kind echt begrijpen is het halve werk” en toegang tot community
  • Professionele begeleiding door Ivo en 4 co-trainers
  • Groepscoaching en sharings
  • Workshops: militaire yoga, ijsbad, ademwerk en Braziliaans jiu jitsu
  • Verblijf in gedeelde 2 persoonskamer in de luxe Bovenboven Loft
  • Gezonde en voedzame maaltijden van de chefs van Zwier


Normale prijs: €730

Early-bird prijs: €625 (geldig t/m 25 juli)

Twijfel je nog? Laten we dan even vrijblijvend bellen (15 min.)

Ben je benieuwd of dit retreat bij jou past? Plan hieronder dan een kwartiertje met mij in om even te bellen en je vragen te beantwoorden.


Hieronder zie je mijn agenda. Kies een moment dat voor jou past. De rest gaat vanzelf.

FAQ over Vaderkracht

Heb ik een eigen kamer?

Ja, slaapt op je eigen kamer. Er zijn 8 Havenkamers beschikbaar voor dit retreat. Die bevinden zich in de gloedje nieuwe circulaire Havenhuisjes, met ieder 3 eigen Havenkamers. Elke Havenkamer heeft een eigen douche en toilet.
Daarnaast zijn er nog 3 grotere kamers in de BovenBoven loft met een gedeelde luxe badkamer.

Heb ik ervaring nodig voor de activiteiten zoals yoga, ademwerk en jiu jitsu?

Nee, zeker niet. De workshops zijn voor alle niveau's en geschikt voor beginners. De expert zijn er in bedreven om het voor iedereen toegankelijk te maken. Wees welkom en laat je verrassen!

Ik heb geen grote issues met m'n kinderen, is dit geschikt voor mij?

Absoluut! Het Vaderkracht retreat is niet alleen voor vaders die grote problemen ervaren. Het is bedoeld voor elke vader die zijn relatie met zijn kinderen en partner wil verdiepen en versterken. Of je nu zoekt naar manieren om nog meer verbinding te creëren, nieuwe vaardigheden wil leren, of gewoon tijd wilt doorbrengen met andere gelijkgestemde vaders, dit retreat biedt waardevolle inzichten en ervaringen voor iedereen. Het is een kans om je rol als vader te verkennen, te groeien en jezelf verder te ontwikkelen, ongeacht je huidige situatie.

Ik heb een andere vraag, waar kan ik terecht?

Geen probleem! Mail je vraag naar Ivo op ivo@nolaknows.nl of plan een vrijblijvend verkenningsgesprek in met Ivo via de agenda op deze pagina.

Is er een specifieke leeftijd voor de kinderen van de vaders die deelnemen aan het retreat?

Het Vaderkracht retreat is speciaal ontworpen voor vaders met kinderen tot ongeveer 16 jaar oud. We richten ons op de unieke uitdagingen en behoeften van vaders met jonge kinderen en tieners. Of je kinderen nog in de peuter- of kleuterfase zitten, of dat ze al in de tienerjaren zijn, dit retreat biedt waardevolle inzichten en tools om je relatie met hen te versterken.
We verwelkomen vaders van kinderen in verschillende leeftijdsgroepen om samen te leren en te groeien. Twijfel je? Plan dan een afspraak in met Ivo op deze pagina.

Voel je je geroepen?