verbind met Jezelf

In verbinding met jezelf. Doen wat goed voelt. Hier kom je in contact met datgene wat voor jou belangrijk is. Wij nodigen je uit voor een reis naar binnen. Uit je hoofd in je lichaam. Ver weg van de dagelijkse beslommeringen. Maak ruimte voor jezelf in de natuur, aan de Vinkeveense Plassen. 

Boeken


Zwiertent 1

het 3-daagse Solo Retreat

Zwier organiseert een uniek 3-daags Solo Retreat. De nadruk van het programma ligt op verbinding met jezelf. We nodigen je uit om uit je hoofd te stappen en je lichaam te voelen. Vind verbinding met jezelf en voel een diepe staat van ontspanning tijdens de yogasessie, vlak voor het slapen gaan. De ochtend starten we juist met energie en dagen we je uit voor een ijsbadsessie met aansluitend het ontbijt. In de avond mag je lekker liggen, luisteren en voelen tijdens het healing concert. Tussendoor heb je tijd om lekker te lummelen, mijmeren of een boekje lezen. Liever ontspannen in de houtgestookte hottub of sauna? Ook dat mag.


Tijdens dit retreat sta jij centraal. Wil je ergens niet aan meedoen? Wil je gezamenlijk eten of juist lekker alleen? Dat is helemaal oke. Tune in bij jezelf en doe wat goed voelt.

jouw eigen luxe Zwiertent

Je eigen ruimte om te doen wat goed voelt. Je logeert in je eigen Zwiertent direct aan de haven. Hier hoor je het water kabbelen en word je wakker met je voeten in het gras. Je telefoon in een Social Box, kaarsjes aan. Even los van alles.  Koffie en thee staan voor je klaar in de glazen kas. Je luxe boxspring is opgemaakt en je handdoeken liggen klaar. Ennuhhh… dit bed is ook te verwarmen.
Er is een koelkast aanwezig in je tent. In het badhuis vind je mini badkamers met een regendouche en waskom.

Laatste weekendeditie

Vrijdag t/m zondag 23 – 25 september (VOL)
€ 495,- p.p.


Data najaar 2022 verschijnen binnenkort op onze website. Je verblijft dan in een Havenhuisje.

programma

dag 1
16.00 check-in
16.15 ontvangst met wat lekkers & kennismaking
16.45 nestelen & lummeltijd
17.00-18.00 voorgerecht
18.00-19.00 hoofdgerecht & toet
20.00-21.15 Yoga Nidra sessie


dag 2
08.00-09.00 ochtend flow yoga 
09.00-10.00 ontbijt in de Huiskamer
ochtend lummeltijd
12.30-13.30 lunch
middag lummeltijd
17.00-18.00 voorgerecht
18.00-19.00 hoofdgerecht & toet
19.30-21.00 sound healing met Irene Sportel


dag 3
08.00 – 09.30 ijsbadsessie
09.30 – 10.30 ontbijt in de Huiskamer
11.00  check-uit + gezamenlijke afsluiting

de Plassen verkennen

Het gevoel van buiten zijn, de beweging van de natuur, de elementen om je heen. Op het water laad je op! Kom je logeren? Dan kom je 3 uur varen in een Rustvalkje. Deze voormalige zeilbootjes hebben we omgebouwd tot sloepjes met een elektrische motor. Hoor je de stilte? ;)
In de Huiskamer vind je vaarroutes.

kom tot rust in de buitenlucht

Wij geloven in buiten zijn. Buiten zijn helpt om van de sneltrein af te stappen. Daarom zijn we zo blij met de Vinkeveense Plassen in onze ‘achtertuin’. Water doet daar iets magisch in. Kom volledig tot rust in de houtgestookte DIY hottub en sauna van Welvaere in de haven. Afkoelen? Plons het water in voor nieuwe energie!

Yoga Meditatie

yoga nidra

De meest ontspannen staat vind je tussen slapen en waken in. Precies dat is yoga nidra, oftewel slaap yoga. Het is een liggende meditatie waarbij je begeleidt wordt door Vianne en zij je naar een diepere staat van ontspanning brengt. Het effect voelt magisch, al met 20 minuten voel je meer rust, energie en helderheid. Niet zo gek, want het heeft fysiologisch direct effect op je zenuwstelsel en hormoonstelsel. Een van meeste effectieve manieren om je lichaam te laten herstellen en ontspannen. De les wordt gegeven door Vianne in de Werfplaats.

ijsbadsessie

De ochtend starten we met energie! De voorbereiding bestaat uit ademhalingstechnieken en  yoga oefeningen. We leren je hoe je kalm en bewust om kunt omgaan met je lichaam. Een ijsbad nemen bevordert de aanmaak van endorfine en heeft een positieve invloed op je immuunsysteem. Het is niet alleen gezond voor je lichaam, ook mentaal maakt het je sterk. Oeh leuk he… en ook een beetje spannend. Niks moet, alles mag!

Retreat

sound healing

Irene Sportel raakt je met haar stem en klanken. Ze creëert een safe space waarin ze je intuïtief meeneemt richting jouw hart. Daar waar worden niet nodig zijn nemen de klanken het over.

Wat deelnemers vonden:

"Het solo-retreat van Zwier was een hele warme en waardevolle ervaring. Ik had de tijd en ruimte om met mijn eigen vragen aan de slag te gaan, bij te tanken en een groep hele fijne vrouwen te ontmoeten. Zwier is een waanzinnige plek met een heel fijn team met professionals. Ik kom graag nog een keer terug."

Oktober 2021 | Lotte

"Het heeft mij zoveel gebracht dit solo retreat. Niet alleen het prachtige plekje, het fijne havenhuisje, het heerlijke eten, de liefdevolle en oprecht interesse van het team van Zwier. Maar ook het genieten in het NU, niets hoeft en het is zo heerlijk om even alleen op pad te zijn geweest. Te vertragen, genieten van de plas, de vogels, de natuur. Het is echt magisch om in deze bubbel te zitten en jezelf op te laden. En deze momenten komen nog regelmatig in mijn herinnering voorbij."

Januari 2022 | Yvonne

"Eventjes weg van mijn dagelijkse leven en eventjes in het hier en nu in alle rust. Het was zo fijn! Kon ik hier maar een dagje langer blijven. De rust en het vaker offline zijn is wat ik na deze heerlijke dagen mee ga nemen in mijn dagelijkse leven."

December 2021 | Nicole

meer Zwier

Wist je dat je ook een dagje kunt komen varen? Super lekker een mini-vakantie op het water..