De Vuurdoop | Mannenretreat

Voor de man die voelt dat het tijd is om te vertragen en te verbinden met zichzelf, gelijkgestemde mannen, zijn missie en de natuur. Meld je aan en stap 48 uur binnen in een uitdagend retreat, met prachtige ingrediënten, zoals: ademsessies, ijsbaden, vuur, sauna, frisse buitenlucht en verdiepende oefeningen (schaduwwerk, lichaamsgericht, verbinding).


Ontdek de kracht van mannenwerk.

Daar wil ik bij zijn!


De Vuurdoop in 1 minuut

Over Yves

Welkom! Ik ben Yves van Veen. Een zoon, vriend, verloofde, gepassioneerde surfer en happy camper. Maar ook ondernemer, trainer, Wim Hof Method instructeur en mannenwerk facilitator. En net als jij, gewoon een man.


Ik geloof enorm in het belang van je eigen pad volgen en goed voor jezelf zorgen. Maar dat is een stuk lastiger dan het klinkt. Het vraagt om regelmatig vertragen, opladen, stress loslaten en een reis naar binnen maken om grote vragen vast te pakken. In mijn eigen zoektocht ontmoette ik veel bewuste vrouwen, maar miste ik de gelijkgestemde man.


Een paar jaar geleden veranderde alles toen ik zelf de (helende) kracht van mannenwerk ontdekte. Het samenkomen van gelijkgestemde mannen, om grote vragen centraal te zetten, van elkaar te leren en elkaar uit te dagen om dromen waar te maken en struikelblokken aan te pakken.


Met dit retreat wil ik de kracht van mannenwerk ook met jou kunnen delen. Je bent van harte welkom, man.

19/20/21 juli 2024 (nog 2 plekken)
18/19/20 okt 2024

Vrijdagmiddag tot zondagochtend.

2 nachten, 3 gezonde energieke maaltijden per dag, wakker worden in de natuur aan het water.

Een rijk programma, met o.a. ademsessies, ijsbaden, houtgestookte sauna, hottub en vuur.

Minimaal 8 deelnemers en maximaal 12 deelnemers.

Voor wie is het retreat?

VERDIEPING

Je bent nieuwsgierig naar persoonlijke ontwikkeling. Je hebt nog geen, of misschien een beetje, ervaring met mannenwerk. En je voelt de behoefte naar meer diepgang in je leven en beseft je dat je de grote levensvragen (over bijvoorbeeld liefde, vriendschap of authenticiteit) niet allemaal zelf hoeft op te lossen.

VERBINDING

Je bent op zoek naar verbinding. Met jezelf, gelijkgestemden en de natuur. En de kans is groot dat je enthousiast wordt van ademwerk, ijsbaden, buiten zijn in de natuur en mooie gesprekken rond het kampvuur.

OPLADEN

Je hebt de afgelopen periode hard gewerkt en het is nu hoog tijd om jezelf de aandacht te geven die je verdient. Een heel weekend, samen met gelijkgestemden, een rijk programma, op een mooie plek in de natuur.

Klinkt goed? Lees dan verder.

Opladen. Gelijkgestemden. Ontwikkelen.

Het programma

Wat kan je ongeveer verwachten?


dag 1 - vrijdag

vanaf 16.00u aankomen en check-in

18.00u gezamenlijk diner

19:30u start programma
maskers af, muurtjes laten zakken
veiligheid, vertrouwen & verbinding


dag 2 - zaterdag

09.00-10.00u ontbijt in de Huiskamer

verbinding met jezelf en de ander
met o.a. een fysieke uitdaging


12.30-13.30u lunch

de reis naar binnen
met o.a. een diepe ademsessie & ijsbad

tijd voor jezelf


18:00u gezamenlijk diner

avondsessie bij het vuur
avond: sauna / hottub


dag 3 - zondag

07:30u de natuur in met een opdracht

09.00-10.00u ontbijt in de Huiskamer

reflectie & inzichten delen
eigenaarschap nemen
afsluitende ceremonie

Van buiten naar binnen

Tijdens dit retreat laten we de dagelijkse sleur helemaal los. Het is hoog tijd om te vertragen, te reflecteren en ruimte te creëren. We gaan op een reis naar onze binnenwereld. Om de verbinding met onszelf te maken en de vragen naar boven te krijgen die daar leven. Wat leeft er in je? Wat gun je jezelf?


In de ochtend wordt je wakker met het geluid van de vogels en het kabbelende water in de haven. Gedurende de dag gaan we de natuur in zijn en gaan we met diverse technieken aan de slag om de verdieping te zoeken, verbinding te maken en op te laden.

Van een masker naar authenticiteit

 We dragen allemaal verschillende rollen met daarbijbehorende verwachtingen. De grote vraag is: hoeveel ruimte zit er tussen wat je van buiten doet en wie je van binnen bent? Welke verwachtingen voel je van de maatschappij, je collega's, vrienden en je familie? En welk effect heeft dat op jouw gedrag?


Op welke manier kan je nog meer jezelf zijn - in al je kracht en met al je imperfecties? Hoe kan je nog meer je eigen pad volgen?

Van alleen naar samen met gelijkgestemden

Hoe uniek we ook denken te zijn, de meeste mannen lopen rond met dezelfde vragen en verlangens. In dit retreat leren we daarom ook heel veel van elkaar, als gelijkgestemden. We zijn geen concurrenten, maar broers.


Luister naar elkaar, leer van elkaar en daag elkaar uit.

Geniet van heerlijke maaltijden

De Zwierkoks koken met liefde en aandacht... en dat proef je. Ze koken met biologische, lokale producten en toveren het gehele retreat de lekkerste - uitsluitend vegetarische - maaltijden uit de keuken. 


Een heel weekend lang krijg jij alleen het beste van het beste op je bord.

Zwiertent

Kom slapen in de haven

Je logeert in de haven van Zwier. Hier heb je een fijn opgemaakt bed. Je deelt je Zwiertent of 2-persoons Havenkamer met een andere deelnemer.

JULI EDITIE
2 Havenkamers (20m2 met badkamer + toilet)
5 Zwiertenten (30m2 met gedeeld badhuis)

OKTOBER EDITIE
3 Bovenboten Loft Kamers (met badkamer + toilet)
3 Havenkamers (20m2 met badkamer + toilet)

De kracht van ademhaling

Als je de manier waarop je ademt verandert, dan verander je ook hoe je je voelt. De ademhaling is unieke combinatie tussen oude wijsheden en moderne wetenschap. In dit retreat leer je daar meer over en ga je het vooral zelf ervaren.


Yves is o.a. gecertificeerd in de Wim Hof Methode. Ervaar hoe je met diepe ademhalingstechnieken gemakkelijker je hoofd leegmaakt, stress loslaat, rust vindt en verbinding maakt met je binnenwereld.

Vind rust in het ijsbad

In het ijsbad is geen plek voor onze ego's. Het is een krachtige tool met effect op je zenuwstelsel. Als je leert om gemakkelijker rust te vinden buiten je comfortzone, wat is er dan nog meer mogelijk in het leven? Durf je los te laten en te vertrouwen op jezelf? Het is geen competitie, maar juist jouw moment om iets los te laten.


Verhoog je verbinding met je lijf, leer dat stemmetje met in je hoofd stil te krijgen, en vind diepe rust in jezelf.

En ontspan...

Het programma is rijk en actief. Maar na inspanning volgt ontspanning. Daarom is het aan het einde van de dag hoog tijd om lekker te ontspannen. Er is tijd voor jezelf en daarmee ook de mogelijkheid om de sauna in te gaan.


PS: had ik al gezegd dat de sauna en de hottub op het water drijven, midden in de haven?

Op avontuur in de natuur

We gaan lekker veel naar buiten om ons te omgeven met de elementen van de natuur. We gaan het water op met boten om de eilanden te ontdekken, we genieten van de buitenlucht, en werken met de koude kracht van het ijsbad en de warmte van het vuur en de sauna. Genoeg mogelijkheden om te verdwalen in al het moois Zwier en haar achtertuin.

Wat anderen zeggen

Je merkt dat Yves veel kennis en ervaring heeft en weet dit op een hele begrijpelijke manier over te brengen. Hij is heel geaard en heeft het vermogen om een veilige omgeving te creëren. Hij kan goed connectie maken, en is er helemaal voor jouw proces,

D. Mol

Never would have thought I’d experience such a journey on this day. You could tell Yves found his passion. The way he brought the whole experience of the breathwork, the location where it took place was amazing, moments where we bond as a group and share.

Max

Yves was both knowledgeable and supportive, giving everyone the room to be present as they were. He made sure everyone was seen, and did a great job in getting the group connected and introduced before the breathwork and ice bath. This just made the experience so much better, as we didn’t do it alone any longer, but in a small way, together as well. I really liked it

Mikkel

Prijzen 19/20/21 juli 2024
(nog 2 plekken)

Tweepersoons Zwiertent

(gedeeld) 

€475,- 

per persoon, alles inclusief

 • Slapen onder de sterren
 • Ruimte, luxe Zwiertent (30m2)
 • Fijne opgemaakte bedden + handdoeken
 • De bedden staan los van elkaar ;)
 • Gedeeld badhuis met douches + toiletten

 UITVERKOCHT

Tweepersoons Havenkamer 

(gedeeld)

€525,-

per persoon, alles inclusief 

 • Ruime Havenkamer (20m2)
 • Fijne opgemaakte bedden + handdoeken
 • De bedden staan los van elkaar ;)
 • Badkamer met regendouche & toilet
 • Heerlijke plek aan de haven

Prijzen 18/19/20 okt 2024 

Bovenboten Loft kamer (gedeeld)

€495,- 

per persoon, alles inclusief.

 • Gedeelde slaapkamer
 • Gigantisch balkon met uitzicht op de Plas
 • Fijn opgemaakt bed + handdoeken
 • Gedeelde badkamer + toilet
 • Koffiemachine, waterkoker
 • Fijne loungeplekken
 • Loft (80m2) is ook de locatie voor het retreat

Solo Havenkamer 

€625,-

per persoon, alles inclusief.

 • Ruime Havenkamer (15m2)
 • Fijn opgemaakt bed + handdoeken
 • Badkamer met regendouche & toilet
 • Heerlijke plek aan de haven
 • Zitje

Twijfel je nog? Laten we dan even vrijblijvend bellen (15 min.)

Ben je benieuwd of dit retreat bij jou past? Plan hieronder dan een kwartiertje met mij in om even te bellen en je vragen te beantwoorden.


Hieronder zie je mijn agenda. Kies een moment dat voor jou past. De rest gaat vanzelf.

FAQ over De Vuurdoop

Waar slaap ik?

Er zijn 5 tenten en 2 boothuisjes beschikbaar. Je slaapt met 2 deelnemers op één kamer.

Ik heb geen ervaring met ademwerk en ijsbaden. Is dit iets voor mij geschikt?

Ja zeker! Dit retreat is geschikt voor alle niveaus aan ervaring. Je bent van harte welkom en hoeft geen ervaring te hebben met de thema's van dit retreat.

Heb ik ook tijd voor mezelf?

In het programma zitten diverse momenten waar je zelf kan bepalen wat je doet. Of je even op jezelf wil zijn of samen bijvoorbeeld de sauna ingaat, dat is dan aan jou.

Ik twijfel nog (/ik heb toch nog een vraag).

Geen probleem! Stuur je vraag direct naar Yves op yves@boostyourflow.nl of plan een gratis een keuzegesprek in met Yves (van 15 minuten) via de agenda-tool op deze pagina.

Voel je je geroepen?

Ja, ik ben erbij!