Tip: maak de compote in een grotere hoeveelheid en vries hem in delen in. De kruimels kun je in een afgesloten pot ook een paar weken bewaren
Compote
2 flinke appels/peren/vergelijkbaar aantal seizoensfruit
100 gram (diepvries) rood fruit
20 gram rijststroop
snuf kaneel naar smaak
Kruimels
50 gram havermout
50 gram rijststroop
100 gram boekweitmeel (of bloem)
1 tl kaneel
snuf zout
40 gram zonnebloemolie
40 gram gehakte walnoten
evt ½ tl five spices
Snijdt het fruit in kleine blokjes van ong. 1 cm. Breng het fruit langzaam in een grote pan aan de kook tot ze zacht (mushy) zijn. Voeg dan de rijststroop en kaneel toe en breng op smaak.
Meng de stroop, havermout, bloem, kaneel, walnoten, zout en zonnebloemolie tot kruimels.
Bak de kruimels zo’n 25 min. op 180 graden goudbruin.
Schep wat compote in een potje, schenk hierbij wat sojavla of sojayoghurt en strooi daarover de kruimels.
Bon appetit!