Dadeltaartje
Al over het befaamde dadeltaartje gehoord? Dit recept is voor 8 personen. INGREDIËNTEN • Granola 150 gr • Ontpitte dadels 300 gr • Walnoten grof gehakt 75 gr • Kokosolie 150 gr • Havervlokken grof 75 gr • Limoen- of sinaasappelrasp halve theelepel • Zoutvlokken halve theelepel • Kokosrasp (voldoende om de bovenkant licht te bedekken) RECEPT 1. Rooster de haver 7 minuten in de oven op 175 graden 2. Hak de dadels kleiner in de keukenmachine of snij ze in een paar kleine stukjes met een mesje ;) 3. Smelt de kokosolie zachtjes in pan 4. Meng hier de dadels goed door 5. Haal de pan van het fornuis en meng de granola, haver en walnoten hier doorheen. Daarna ook de limoen- of sinaaasappelrasp en zoutvlokken 6. Leg bakpapier in een bakvorm en stort het mengsel hierin. Verspreid dit gelijkmatig en druk flink aan. Het mengsel mag 2cm hoog zijn. 7. Top het af met de kokosrasp en laat het 2 uur in de koelkast staan