Krispy Vegan Krumble

Tip: maak de compote in een grotere hoeveelheid en vries hem in delen in. De kruimels kun je in een afgesloten pot ook een paar weken bewaren Compote 2 flinke appels/peren/vergelijkbaar aantal seizoensfruit 100 gram (diepvries) rood fruit 20 gram rijststroop snuf kaneel naar smaak Kruimels 50 gram havermout 50 gram rijststroop 100 gram boekweitmeel (of bloem) 1 tl kaneel snuf zout 40 gram zonnebloemolie 40 gram gehakte walnoten evt ½  tl five spices Snijdt het fruit in kleine blokjes van ong. 1 cm. Breng het fruit langzaam in een grote pan aan de kook tot ze zacht (mushy) zijn. Voeg dan de rijststroop en kaneel toe en breng op smaak. Meng de stroop, havermout, bloem, kaneel, walnoten, zout en zonnebloemolie tot kruimels. Bak de kruimels zo’n 25 min. op 180 graden goudbruin. Schep wat compote in een potje, schenk hierbij wat sojavla of sojayoghurt en strooi daarover de kruimels. Bon appetit!