3-daags Solo Retreat 

In verbinding met jezelf. Doen wat goed voelt. Hier kom je in contact met datgene wat voor jou belangrijk is. Wij nodigen je uit voor een reis naar binnen. Uit je hoofd in je lichaam. Ver weg van de dagelijkse beslommeringen. Maak ruimte voor jezelf in de natuur, aan de Vinkeveense Plassen, in een Havenhuisje... 

Boeken


Yoga Meditatie

verbind met Jezelf

Zwier organiseert een uniek 3-daags Solo Retreat. De nadruk van het programma ligt op verbinding met jezelf. We nodigen je uit om uit je hoofd te stappen en je lichaam te voelen. Vind verbinding met jezelf en voel een diepe staat van ontspanning tijdens de yogasessie, vlak voor het slapen gaan. De ochtenden starten we juist met energie en dagen we je uit voor een verbonden adem sessie & een ijsbadsessie met aansluitend het ontbijt. In de avond mag je lekker liggen, luisteren en voelen tijdens de Yoga Nidra & Yin Yoga. Tussendoor heb je tijd om lekker te lummelen, mijmeren of een boekje lezen. Liever ontspannen in de houtgestookte hottub of sauna? Ook dat mag.


Tijdens dit retreat sta jij centraal. Wil je ergens niet aan meedoen? Wil je gezamenlijk eten of juist lekker alleen? Dat is helemaal oke. Tune in bij jezelf en doe wat goed voelt.

vrijdag 20 - zondag 22 januari 2023 (VOL!)
vrijdag 17 - zondag 19 februari 2023 (VOL!)
vrijdag 31 maart - zondag 2 april 2023

Binnenkijken in een Havenhuisje?

jouw eigen Havenhuisje

Een heerlijke plek om je terug te trekken. Je logeert in een tiny house direct aan de haven. Je kan alleen in een Havenhuisje logeren of met z'n tweeën. Als je je huisje gaat delen, kan je kiezen om in het ruime tweepersoonsbed met uitzicht op de haven te slapen. Óf je kiest het knusse eenpersoonsbed op een verhoogde tussenvloer dat via een opstap te bereiken is. Ieder dus een eigen bed ;)

Je hoort het water kabbelen en hebt vanuit je huisje uitzicht op de bootjes. Je telefoon in een Social Box, kaarsjes aan. Even los van alles. Er is een koffiemaker en waterkoker. Je bed is opgemaakt en je handdoeken liggen klaar.

Er is een koelkast aanwezig en in de ruime badkamer vind je een regendouche, toilet en waskom.

Ahw, heerlijk dit


3-daags programma

dag 1
16.00 check-in
16.15 ontvangst met wat lekkers & kennismaking
16.45 nestelen & lummeltijd
17.00-18.00 voorgerecht
18.00-19.00 hoofdgerecht & toet
20.00-21.15 Slow Flow Yoga


dag 2
08.00-09.30 Verbonden Adem sessie 
09.30-10.00 ontbijt in de Huiskamer
ochtend lummeltijd
12.30-13.30 lunch
middag lummeltijd
17.00-18.00 voorgerecht
18.00-19.00 hoofdgerecht & toet
19.30-21.00 Yoga Nidra & Yin Yoga


dag 3
08.00 – 09.30 ijsbadsessie
09.30 – 10.30 ontbijt in de Huiskamer
11.00  check-uit + gezamenlijke afsluiting

Verbonden Adem sessie

Met deze ademtechniek richten we ons erop om meer in contact te komen met je lijf. Je kunt een boost voor je energie en je immuunsysteem verwachten, een verbetering van de doorbloeding én stofwisseling. Deelnemers ervaren na de sessie vaak meer rust en ontspanning en kunnen vaak dichterbij hun diepere verlangens komen.Een ademsessie kan ook effectief zijn bij vermindering van stress gerelateerde klachten. Kortom een verademing voor lichaam en geest!

de Plassen verkennen

Het gevoel van buiten zijn, de beweging van de natuur, de elementen om je heen. Op het water laad je op! Kom je logeren? Dan kom je 3 uur varen in een Rustvalkje. Deze voormalige zeilbootjes hebben we omgebouwd tot sloepjes met een elektrische motor. Hoor je de stilte? ;)
In de Huiskamer vind je vaarroutes.

kom tot rust in de buitenlucht

Wij geloven in buiten zijn. Buiten zijn helpt om van de sneltrein af te stappen. Daarom zijn we zo blij met de Vinkeveense Plassen in onze ‘achtertuin’. Water doet daar iets magisch in. Kom volledig tot rust in de houtgestookte DIY hottub en sauna van Welvaere in de haven. Afkoelen? Plons het water in voor nieuwe energie!

Solo Retreat

yoga nidra

De meest ontspannen staat vind je tussen slapen en waken in. Precies dát is yoga nidra, oftewel slaap yoga. Het is een liggende meditatie waarbij je wordt begeleid naar een diepere staat van ontspanning. Het effect voelt magisch, al met 20 minuten voel je meer rust, energie en helderheid. Niet zo gek, want het heeft fysiologisch direct effect op je zenuwstelsel en hormoonstelsel. Een van meeste effectieve manieren om je lichaam te laten herstellen en ontspannen.

ijsbadsessie

De ochtend starten we met energie! De voorbereiding bestaat uit ademhalingstechnieken en  yoga oefeningen. We leren je hoe je kalm en bewust om kunt omgaan met je lichaam. Een ijsbad nemen bevordert de aanmaak van endorfine en heeft een positieve invloed op je immuunsysteem. Het is niet alleen gezond voor je lichaam, ook mentaal maakt het je sterk. Oeh leuk he… en ook een beetje spannend. Niks moet, alles mag!

"Even gewoon ‘zijn’. Helemaal uit de doe-modus en terugkomen bij jezelf. Wat een heerlijke solo-retreat was dit, met super lieve en toegewijde begeleiding! Ik kan het iedereen aanbevelen en kom zeker terug voor meer Zwier!"

Juni 2022 | Lonneke

"De solo retreat van Zwier heeft mij weer helemaal naar het hier en nu gebracht. Alle sessies hebben op een andere manier bijgedragen aan het weer meer in verbinding komen met mezelf. Wat een heerlijke plek om tot jezelf te komen met de natuur, het water, de programma onderdelen en de lummeltijd."

Mei 2022 | Yvonne

"Er was alle ruimte om er mijn ideale retreat van te maken, wat een cadeau!
Heerlijke dagen in de natuur, met alles binnen handbereik, fantastisch eten, mooie activiteiten en genoeg ruimte om je dagen helemaal zo in te richten zoals jij dat wilt. Cadeau voor jezelf!"

April 2022 | Nicole

Prijzen

Havenhuisje delen - eenpersoonsbed

€425
per persoon
  • Alleen op reis en toch een beetje samen
  • Je slaapt in het luxe en knusse eenpersoonsbed
  • Heerlijke plek om jezelf terug te trekken

Havenhuisje delen - tweepersoonsbed

€450
per persoon
  • Alleen op reis en toch een beetje samen
  • Je slaapt in het Kingsize bed met uitzicht op de haven
  • Heerlijke plek mét uitzicht
Wist je dat je ook een dagje kunt komen varen? Super lekker een mini-vakantie op het water..