3-daags Solo Retreat 

In verbinding met jezelf. Doen wat goed voelt. Hier kom je in contact met datgene wat voor jou belangrijk is. Wij nodigen je uit voor een reis naar binnen. Uit je hoofd in je lichaam. Ver weg van de dagelijkse beslommeringen. Maak ruimte voor jezelf in de natuur, aan de Vinkeveense Plassen, in een Havenhuisje... 

Boeken


Yoga Meditatie

Verbind met jezelf

Zwier organiseert een uniek 3-daags Solo Retreat voor een kleine groep van maximaal 15 deelnemers. De nadruk van het programma ligt op verbinding met jezelf. We nodigen je uit om uit je hoofd te stappen en je lichaam te voelen. Vind verbinding met jezelf en voel een diepe staat van ontspanning tijdens de yogasessie, vlak voor het slapen gaan. Lekker liggen, luisteren en voelen.. De ochtenden starten we juist met energie en dagen we je uit voor een verbonden ademsessie & een ijsbadsessie met aansluitend het ontbijt. Tussendoor heb je tijd om lekker te lummelen, mijmeren of een boekje lezen. Liever ontspannen in de houtgestookte hottub of sauna? Ook dat mag.


Tijdens dit retreat sta jij centraal. Wil je ergens niet aan meedoen? Wil je gezamenlijk eten of juist lekker alleen? Dat is helemaal oke. Tune in bij jezelf en doe wat goed voelt.

Data 3-daags Solo Retreat

Havenhuisje Solo & Gedeeld
woensdag 27 - vrijdag 29 december 2023 | van oud naar nieuw (klik hier)
vrijdag 8 - zondag 10 maart 2024
vrijdag 12 - zondag 14 april 2024


Havenkamers Solo (vanaf mei)
vrijdag 17 - zondag 19 mei 2024 (Pinksterweekend)
vrijdag 14 - zondag 16 juni 2024
woensdag 24 - vrijdag 26 juli 2024
woensdag 21 - vrijdag 23 augustus 2024
vrijdag 13 - zondag 15 september 2024
maandag 28 - woensdag 30 oktober 2024
vrijdag 15 - zondag 17 november 2024

3-daags programma

dag 1

vanaf 15.00 aankomen en check-in accommodatie
16.00-17.00 ontvangst & kennismaking
17.00-18.00 voorgerecht 
18.00-19.00 hoofdgerecht & toet
19.30-20.30 Yin Yoga
Avond: vrije tijd / wellness


dag 2
09.00-10.00 ontbijt in de Huiskamer
10.30-11.45 slow flow yoga
12.30-13.30 lunch
13.30-15.30 lummeltijd
15.30-17.00 verbonden ademsessie
17.00-18.00 voorgerecht
18.00-19.00 hoofdgerecht & toet
Avond: vrije tijd / wellness


dag 3
08.00-09.30 ijsbadsessie
09.30-10.30 ontbijt in de Huiskamer
10.30-11.30 lummeltijd
11.30-12.00 gezamenlijke afsluiting 
12.30 - 13.30 lunch 
14.00 - 15.30 lummeltijd
15.30 - 16.00 check-uit Havenhuisje

Circulair Havenhuisje

Tot en met april logeer je in een tiny house direct aan de haven. Je kan alleen in een Havenhuisje logeren of met z'n tweeën. Als je je huisje gaat delen, kan je kiezen om in het ruime tweepersoonsbed met uitzicht op de haven te slapen. Óf je kiest het knusse eenpersoonsbed op een verhoogde tussenvloer dat via een opstap te bereiken is. Ieder dus een eigen bed ;)

Je hoort het water kabbelen en hebt vanuit je huisje uitzicht op de bootjes. Je telefoon in een Social Box, kaarsjes aan. Even los van alles. Er is een koffiemaker en waterkoker. Je bed is opgemaakt en je handdoeken liggen klaar.

Er is een koelkast aanwezig en in de ruime badkamer vind je een regendouche, toilet en waskom.

Solo Havenkamers

Vanaf mei hebben we gloedje nieuwe Havenkamers met een eigen opgang en eigen badkamer. Meer ruimte om je helemaal terug te trekken. Ze worden, as we speak, gebouwd en hebben dezelfde look and feel als de Havenhuisjes. 

Het wordt fijn! Vetrouw ons maar..

Voedende maaltijden

De Zwierkoks koken met liefde en aandacht... en dat proef je. Ze kokkerellen met biologische, lokale producten en toveren de lekkerste maaltijden uit de keuken. 

Het enige wat jij hoeft te doen is smikkelen ;)

Fijne yogasessies

De yogasessies zijn grondend, zodat er ruimte ontstaat om naar binnen te keren. Ademhaling en meditatie wordt ingezet als ankerpunt. We gaan observeren en loslaten om tot een staat van ontspanning en rust te komen. 

Stiltewandeling

Tijdens de lummeltijd kun je heerlijk wandelen in de directe omgeving van Zwier. Over het dijkje, langs het water en tussen het hoge riet. Een korte meditatie in de natuur helpt je te verstillen en je zintuigen aan te scherpen.

Voel de wind langs je gezicht en hoor de verschillende vogels kwetteren. Waar valt je aandacht op?

Verbonden ademsessie

Met deze ademtechniek richten we ons erop om meer in contact te komen met je lijf. Een boost voor je energie en je immuunsysteem, een verbetering van de doorbloeding én stofwisseling. Deelnemers ervaren na de sessie vaak meer rust en ontspanning en staan dichterbij hun diepere verlangens.Een ademsessie kan ook effectief zijn bij vermindering van stress gerelateerde klachten. Kortom een verademing voor lichaam en geest!

IJsbadsessie

De ochtend starten we met energie! De voorbereiding bestaat uit ademhalingstechnieken en  yoga oefeningen. We leren je hoe je kalm en bewust om kunt omgaan met je lichaam. Een ijsbad nemen bevordert de aanmaak van endorfine en heeft een positieve invloed op je immuunsysteem. Het is niet alleen gezond voor je lichaam, ook mentaal maakt het je sterk. Oeh leuk he… en ook een beetje spannend. Niks moet, alles mag!

Houtgestookte Sauna

Deze sauna staat midden in de haven. De bootjes dobberen heen en weer terwijl het binnen heerlijk warm is. Mmmm..Een boost voor je immuunsyteem. Spring daarna de Plas in om af te koelen en je bloedsomloop te stimuleren.. Maak er vooral gebruik van tijdens net Solo Retreat. 

Houtgestookte Hottub

Deze sauna staat midden in de haven. De bootjes dobberen heen en weer terwijl het binnen heerlijk warm is. Mmmm..Een boost voor je immuunsyteem. Spring daarna de Plas in om af te koelen en je bloedsomloop te stimuleren.. Maak er vooral gebruik van tijdens net Solo Retreat. 

De plassen verkennen

Het gevoel van buiten zijn, de beweging van de natuur, de elementen om je heen. Op het water laad je op! Tijdens het Solo Retreat mag je drie uur varen in een elektrisch Rustvalkje.

In de Huiskamer vind je toffe vaarroutes.

Wat deelnemers vonden:

"Het Solo Retreat was meer dan ik ervan had kunnen hopen. De plek, het programma in balans met de lummeltijd en de mensen waren geweldig. Ik kon echt de verbinding aangaan met mezelf. Zoals iemand in de groep mooi zei: we konden samen, alleen zijn. Een magische ervaring die ik iedereen gun. Zeker een aanrader!"

Leijla

"Bewust kiezen voor jezelf en liefde naar jezelf brengen klinkt zo makkelijk, maar is dat in het dagelijks leven lang niet altijd. Door de rustige en lieve begeleiding van Stephanie, Saskia en Rinco kwam ik beetje bij beetje weer meer en meer in verbinding met mezelf. De spanning die ik vrijdag mee droeg, was ik zondag kwijt en misschien wel vergeten zelfs. Dit weekend was een cadeautje. Oh en het eten!!! elke maaltijd was een feestje!!!"

Romy

"Het is de meest intense beleving voor je lichaam en geest. Een aanrader om rust in je hoofd en lichaam te vinden en alleen maar aan jezelf en je noden te denken. Iedereen zou dit jaarlijks moeten doen"

Marianne

Prijzen

Gedeeld Havenhuisje

(2 personen) 

€575,- 
per persoon. 
 • Alleen op reis en toch een beetje samen
 • Je slaapt in een eenpersoons- of tweepersoonbed aan de haven
 • Heerlijke plek om jezelf terug te trekken 

Solo Havenhuisje 

(voor jou alleen)

€690,-

per persoon

 • Alleen op reis met een eigen slaapplek
 • Eigen sanitair en koelkastje
 • Heerlijke plek om jezelf terug te trekken met uitzicht over de haven

Solo Havenkamers

Gedeelde Havenkamer  
(2 personen) 

€ 450,- 

 Beschikbaar vanaf april 2024. Prijs is p.p.

 •  Deze kamer deel je met een ander
 •  Er zijn twee losse eenpersoonsbedden
 •  Badkamer met regendouche & toilet
 •  Heerlijke plek aan de haven
 •  Fijne zitjes

Solo Havenkamer
(voor jou alleen)

€ 595,- 

 Beschikbaar vanaf april 2024. Prijs is p.p.

 •  Een plek helemaal voor jou alleen
 •  Je slaapt in fijn een eenpersoonsbed
 •  Eigen badkamer met regendouche & toilet
 •  Heerlijke plek aan de haven
 •  Fijn zitje