Zo zet je je verlangens om naar intenties
10 november 2022 

Zo zet je je verlangens om naar intenties

Zet je ups en downs in voor een betekenisvol nieuw jaar
Zo zet je je verlangens om naar intenties

Om je gekozen verlangen om te zetten naar een intentie, moet je weten wat de kracht van manifestatie is; Dat wat je aandacht geeft groeit. En daarom is een intentie kort en krachtig, positief, actief en gericht op die plek waar je wilt zijn. Het is een korte zin (2 tot maximaal 10 woorden) die begint met ‘Ik…’ gevolgd door een werkwoord.

Begin maar...
Begin eerst is met te omschrijven hoe het behaalde verlangen eruit ziet voor jou. Dus, wat gebeurt er met jou wanneer je verlangen werkelijkheid is. Dit hoeft praktisch gezien niet meer met je verlangen te maken te hebben. Je kunt bijvoorbeeld a) het verlangen hebben om nog maar twee dagen per week te werken, zodat je je zoveel mogelijk kan richten op je hobby's of je kinderen. Zodra je dat verlangen realiseert, zal je bijvoorbeeld innerlijke rust of blijdschap kunnen ervaren. Of je kunt bijvoorbeeld b) het verlangen hebben om te stoppen met mentaal te zorgen voor dat familielid en de controle los te laten. Zodra je dat verlangen realiseert, zal je bijvoorbeeld vertrouwen en ruimte voor jezelf ervaren. Je merkt dat het resultaat niets zegt over je verlangen. En wellicht merk je ook op dat het al positief is; de woorden ‘niet’ of ‘geen’ komen er niet in voor en er staat ook niet waar je mee stopt of gestopt bent.

Dit resultaat kun je verwerken in de intentie-zin. Dus in het geval van de voorbeelden, respectievelijk;
‘Ik ervaar innerlijke rust en sta blij in het leven.’ En;
‘Ik heb vertrouwen in de ander en voel ruimte voor mezelf.’

Voel wat het met je doet
Dit zijn al supermooie intenties. Formuleer jouw intentie, lees ‘m hardop en voel wat er met je gebeurd. Krijg je het er bijvoorbeeld een beetje warm van, voel je spanning of gaat je hartslag omhoog, dan zit je waarschijnlijk goed. Voel je er weinig bij, stel jezelf dan de verdiepende vraag; Wat gebeurt er dan/daarna met mij? 

Met voorbeeld ‘b’ gebeurd er dan bijvoorbeeld dit; ‘Ik zorg goed voor mezelf en ga het leven aan.’ 

Tot het goed zit
Ga zo door tot je letterlijk voelt dat je goed zit. Je hebt nu jouw krachtige intentie. Schrijf ‘m op een stuk papier en hang het op een plek waar je het vaak ziet. Lees het dan -telkens als je het ziet- (het liefst hardop) aan jezelf voor. Het werkt net al met de innerlijke criticus; als je het maar vaak genoeg zegt, ga je het vanzelf geloven. En zodra je het gelooft en het is jouw nieuwe waarheid, dan zal het zich ook zo manifesteren.

Lekker bezig! Op naar de laatst stap: doen! Ik heb hier voor je uitgeschreven hoe.

Groetjes Yordi!


Reactie plaatsen