Vegan Chocomousse

Ingrediënten - 200 gram zijden tofu - 100 gram pure chocolade (vegan) - 20 gram witte chocolade (wij gebruiken de vegan versie) - 1,5 Eetlepel cacaopoeder - ½ Banaan - 2 eetlepel ahorn siroop  - een handje granaatappelpitjes  - een scheut (soja)slagroom om het luchtiger te maken Bereidingswijze We zijn een beetje gaan experimenteren met chocolalala tot we op een tongstrelende chocomousse kwamen, met een lekker ‘knappertje’. Rasp de witte en ook 20 gram pure chocolade of maal ze in de keukenmachine tot heel kleine stukjes. Smelt de rest van de pure chocolade au bain-marie en laat dit hierna goed afkoelen. Mix intussen de uitgelekte zijden tofu, de bananen en dadels/ahorn en het cacaopoeder in de keukenmachine. Giet over in een kom en schenk de afekoelde gesmolten chocolade over de gemixte tofu en klop 4 à 5 min. op met de kloppers van de mixer. Klop de sojaslagroom en spatel deze door het chocomengsel, samen met de helft van de cacaonibs. Je vegan feesttoet is klaar! Wij scheppen de mousse altijd in mooie potjes en laten deze een uurtje opstijven in de koeling. Maak het af met een klein handje granaatappelpitjes en de rest van de cacaonibs. Smullen 🤎🔥🍫