Op avontuur

Met een kaart in de hand, ontdek ik het hele land. Ontdek de omgeving met de verschillende routes die we voor je hebben uitgewerkt.

de Zwier Route

2,5 uur varen | 5 uur kanoën

9 km


Op deze tocht nemen we je mee naar onze lievelingsplekjes op de Vinkeveense Plassen. Met aandacht voor het Hier & Nu en al je zintuigen. Ontspannen varen. Ga je mee? Leg de sloep of kano af en toe stil en neem alle geluiden, geuren en kleuren in je op. Ook Nederland is prachtig!

3 uur varen | 7 uur kanoën

12 km


De IJsbeer was onze favoriete ijssalon in de omgeving. Helaas is deze er niet meer. Maar het blijft een leuk rondje om de varen! Achter langs Vinkeveen. Met bruggetjes, die nog met de hand bediend worden (let wel even op de openingstijden :) en mooie vergezichten.

de Vinkeveense Plassen Route

2,5 uur varen | 5 uur kanoën

9 km


Met deze route ontdek je het bijzondere gebied van de Vinkeveense Plassen. Natuur en recreatie in een goede mix. Kijk om je heen, neem een duik, meer aan bij de patatboot. Alles kan. Doe waar je zin in hebt en geniet van onze mooie achtertuin


SUP en Kano Routes

6 km | 1,5 uur peddelen

4 km | 1 uur peddelen


Twee fijne sup- en kano routes. De ene door het groenste stuk van de Vinkeveense Plassen, langs natuurgebied de Botshol. De andere dwars door de ‘echte recreatie op de Vinkeveense Plassen’. Langs zomerhuisjes en zwemstrandjes. Hier is lekker veel reuring!

Zeilkaart

zo lang als je wilt


Zeilen op de Vinkeveense Plassen is een feestje. Crossen op het open water, dobberen tussen de eilanden, opkruizen in de smalle vaarten. De Vinkeveense Plassen zijn heel veelzijdig om te bezeilen. 

't Rondje Ronde Hoep

4 uur varen

24 km


Een route om te ontspannen. Weg uit de drukte, tussen het groen. Langs de waterkanten hoog riet. Hier en daar een doorkijkje over de weilanden en de skyline van Amsterdam.Je vaart om de polder Ronde Hoep heen. Over de eeuwen oude riviertjes Winkel, Waver, Bullewijk en Amstel. Dit is één van onze favoriete routes!

de Angstel Route

5 uur varen

25 km


Varend over kronkelende watergangen heb je uitzicht over weilanden en kerktorens. Elke watergang heeft zijn eigen kenmerken en uitzichten. Onderweg doe je drie dorpjes aan: Abcoude, Baambrugge en Loenersloot. Ga je de hele dag varen? Je hebt dan voldoende tijd om ergens te lunchen of om te zwemmen in de Vinkeveense Plassen. Veel plezier!

6 uur varen

34km


Deze route brengt je langs de karakteristieke kenmerken van het polderlandschap rond de Vinkeveense Plassen. Onderweg kom je langs Uithoorn, Mijdrecht, Wilnis en Vinkeveen. Elke watergang heeft zijn eigen kenmerken en uitzichten, kronkelig of juist heel erg strak, het naastgelegen land hoog of juist laag. Lekker veel afwisseling!


met een sloep

Kies uit onze verschillende soorten sloepen.Kies obv het aantal personen waarmee je komt, of jouw sloep een kap 'moet' hebben en of je elektrisch wil varen of niet.

met een SUP

Kom lekker spelen-varen en geniet van de rust op het water. SUP-en is écht een leuke bezigheid en als je wilt ga je er nog van zweten ook ;)

Voor de zeilers onder ons zijn de Vinkeveense Plassen leuk om te verkennen. Een stuk open water en ook veel eilandjes om tussen door te cruisen

Dicht op het water, peddelen tussen het groen. Onderweg een picknick of een duik. In een kano ben je op een mini avontuur. Super leuk!
Wist je dat je ook jouw eigen bootje in de haven van Zwier kan leggen? Lees hier alles over onze haven.