Varen in een Zwier sloep

Op het water je hoofd leeg maken en blik op oneindig. De Vinkeveense Plassen zijn een heel andere ervaring dan de drukke grachten van Amsterdam of Utrecht. Hier is het heerlijk rustig. Vooral de herfst is magisch op het water met onze circualire, stille Rustvalkjes.
Hoor de stilte, zie de vogels en ervaar rust. Je krijgt een dekentje en thermoskan mee om lekker warm te blijven. 

Zien we je in de haven?

voorjaar 2023

Vanaf april komen de zeilboten, kayaks, sups, kano's en dieselsloepen weer uit hun winterslaap. Hieronder lees je de mogelijkheden voor volgend jaar.

• elektrische sloep zonder kap max 8p

• elektrische sloep met kap max 6p

• elektrische Rustvalk met zitzakken max 4p

• dieselsloep max 6p

• prijs = inclusief brandstof

• geen vaarbewijs nodig

Sloep huren vlakbij Amsterdam

In 2020 bouwden we 10 van onze bejaarde verhuur zeilboten om naar elektrische sloepjes. Met vrolijke kleuren en zitzakken zijn dit fijne en gemakkelijke sloepjes waar je zo even een rondje mee vaart. Een rustvalkje is een open bootje en je stuurt met een helmstok. Je kunt er met max 4p in varen.

We hebben twee soorten sloepen: open (elektrische) sloepen voor 8 personen èn kleinere sloepen met een kap voor max 6 personen. 


Onze droom is dat onze gehele vloot elektrisch vaart en daar groeien we langzaam naar toe. Vooralsnog zijn een aantal 6 persoonssloepen met kap nog varend op diesel en een aantal zijn al omgebouwd naar elektrisch. Bij het boeken kan je jouw keuze maken.

Wist je eigenlijk al dat de Vinkeveense Plassen in Nederland een uniek gebied is?
Door de zandwinning in de jaren zestig van de vorige eeuw is de plas op sommige plekken wel 50 meter diep. En doordat de veenlaag voor een groot deel is weggehaald, is het water super helder. Het gebied bestaat uit drie plassen met elk een eigen natuurbeleving. En dan kan je óók nog op drie plekken de plas af voor een tochtje door de omgeving.

Ontdek de omgeving met de verschillende routes die we voor je hebben uitgewerkt. Je vindt ze in de Huiskamer.

In onze Huiskamer verkopen we koude drankjes en kleine snackjes voor onderweg. Je kan zelfs gratis een koelbox en zwemvestjes van ons lenen!

Eindeloos varen, zeilen of peddelen? Dat kan bij Zwier. We hebben 5 vaarabonnementen, variërend van de hele vloot tot het specifieke boottype. Je abonnement duurt een jaar, dus als je op 5 mei 2022 begint, is deze geldig tot en met 4 mei 2023. Het vaarseizoen loopt vanaf 1 april tot en met 30 september.

Kinderen leren spelenderwijs. Samen de natuur ontdekken en genieten van al het moois wat je tegenkomt is een super ervaring. Om dit gemakkelijk te maken voor iedereen, hebben wij de Darwin-tocht ontwikkeld. Deze ontdekking-kist zit boordevol opdrachten, ideeën, een schepnetje en een vergrootglas. Boek de kist hier.

Kom na het werk voor een rondje varen, dat voelt als een mini-vakantie! Bij onze bar van vertrouwen hebben we heerlijke drankjes en lekkere snacks voor onderweg. Je kan zelfs een koelbox van ons lenen.

Bekijk hier de beschikbaarheid, prijzen en verhuur- & annuleringsvoorwaarden.
hangmat
Wij hebben nog veel meer voor jou in petto. Wist je dat je ook bij Zwier kan logeren?