Opgroeien aan de Vinkeveense Plassen, is dat niet fantastisch??!!
03 juni 2022 

Opgroeien aan de Vinkeveense Plassen, is dat niet fantastisch??!!

Ik ben opgegroeid op de plek die nu Zwier heet. Opgegroeid met de Vinkeveense Plassen in de achtertuin. En ik geloof dat een plek ‘in je DNA’ kan gaan zitten. En daar zitten de Vinkeveense Plassen bij mij. Elk voorjaar als ik weer het water op ga, siddert mijn systeem van herkenning. De frisse lucht, het heldere water, de geur. 


Uren en uren heb ik doorgebracht op de Vinkeveense Plassen. Zwemmend, zeilend, varend, suppend, liggend op een eiland. Als kind, tiener, jongvolwassene en nu als moeder en volwassen vrouw. Nu zijn het veel minder uren dan ik zou willen en toch, brengen de Plassen mij nog steeds hetzelfde; de mogelijkheid tot een leeg hoofd, ruimte, verfrissing, verbinding, soms een uitlaatklep als ik mijn frustratie kwijt wil.


Buiten zijn en verbinden met dat wat er is. Verbinden met de elementen. De elementen die zelfs in de Hollandse, door mensenhanden gemaakte, natuur als de Vinkeveense Plassen zo voelbaar zijn. Daar ligt een waanzinnige kracht voor ons drukke mensen. Voor ons ‘hoofden op pootjes’. En dat is waarom ik zo onwijs blij ben met de Vinkeveense Plassen in de achtertuin van Zwier. Dat wat ze mij brengen, die Vinkeveense Plassen, dat brengen ze onze gast ook. Rust, ruimte, verkoeling, verbinding, inspiratie. 


Dus ja, opgroeien aan de Vinkeveense Plassen ís fantastisch. En wat mij betreft vooral omdat ik daardoor zo vroeg al de kracht van de elementen heb ervaren, waardoor ik daar nu steeds makkelijker naar terug kan keren. Dank jullie wel Vinkeveense Plassen!

Reactie plaatsen