Zwieren met een Zwiertent

Kom jij een paar nachtjes onthaasten en opladen in één van onze Zwiertenten, dan slaapt je direct aan onze zwemvijver. We hebben 12 Zwiertenten staan waar je minimaal 2 en maximaal 4 nachtjes (zomervakantie) all-in (maaltijden, inspiratiesessies, bootje varen en gebruik van sauna & hottub) verblijft. Wij geloven dat je pas echt tot rust komt als je ergens langer bent. Dat maakt Zwier niet alleen een hele toffe plek om te overnachten, maar je gaat ook opgeladen en geïnspireerd weer naar huis!

Zwieren met een Zwiertent

Kom jij een paar nachtjes onthaasten en opladen in één van onze Zwiertenten, dan slaapt je direct aan onze zwemvijver. We hebben 12 Zwiertenten staan waar je minimaal 2 en maximaal 4 nachtjes (zomervakantie) all-in (maaltijden, inspiratiesessies, bootje varen en gebruik van sauna & hottub) verblijft. Wij geloven dat je pas echt tot rust komt als je ergens langer bent. Dat maakt Zwier niet alleen een hele toffe plek om te overnachten, maar je gaat ook opgeladen en geïnspireerd weer naar huis!

de Zwiertent

De Zwiertenten heten officieel Bell-tenten. En we zijn hiervoor gevallen door hun eenvoud en het open karakter ervan. Een groot deel van het canvas kan opengeritst worden bij mooi weer. En overal zitten horren tegen kleine beestjes. Er staat een (verwarmde) opgemaakt boxpring voor je klaar en we hebben zelfs nog een extra kacheltje voor de koude nachten. Je kan ze zien als een hotelkamer met veel comfort en een fijne sfeer, maar dan buiten. Kom je ook genieten?

In- en uitchecktijden en dagen:
Je komt aan op vrijdag 16.00u en checkt uit op zondag 11.00u. In de schoolvakanties kun je ook inchecken op maandag en woensdag.

Zwieren is inclusief

• Vegetarische en biologische maaltijden: 2x ontbijt, 1x lunch en 2x driegangendiner (o.b.v. 2 nachtjes)

• gebruik van de gedeelde houtgestookte hottub & sauna

• 3 uur varen in een Rustvalkje, fluisterbootje

•inspiratiesessies zoals Yoga en een ademsessie

• gebruik van SUP's en kano's
• opgemaakte (verwarmde) bedden & handdoeken

• twee strandstoelen

• luxe (gedeeld) badhuis met 6 mini badkamers en regendouches

Wij geven je tijd en ruimte 

de Zwierkeuken

We koken (h)eerlijke vegetarische gerechten van biologische en seizoensgebonden producten, het liefst uit eigen moestuin. En we houden rekening met jouw dieetwensen. Wij zorgen voor ontbijt, lunch en diner. Jij hoeft je alleen maar te laten verrassen. Hoe fijn is dat? De maaltijden kun je opeten in de gezellige Huiskamer of in/bij jouw Zwiertent. In de glazen kas mag je onbeperkt thee en koffie maken. En, no worries, wij doen lekker je afwas 😉

de Plassen verkennen

Het gevoel van buiten zijn, de beweging van de natuur, de elementen om je heen. Op het water laad je op! Kom je logeren? Dan kan je 3 uur varen in een Rustvalkje. Deze voormalige zeilbootjes hebben we omgebouwd tot sloepjes met een elektrische motor. Hierdoor vaar je in alle stilte over de Plassen. In de Huiskamer vind je vaarroutes.

Kom tot rust

Wij geloven in buiten zijn. Buiten zijn helpt om van de sneltrein af te stappen. Daarom zijn we zo blij met de Vinkeveense Plassen in onze ‘achtertuin’. Water doet daar iets magisch in. Kom volledig tot rust in de houtgestookte DIY hottub en sauna van Welvaere in de haven. Afkoelen? Plons het water in voor nieuwe energie!

Inspiratie uit de natuur

Inspiratie haal je uit de natuur, een ander óf deze lente uit een Inspiratiesessie! Het helpt je naar binnen kijken en geeft je nieuwe inzichten. De dingen doen met passie, zonder moeite en met stralende energie. 


Tijdens jouw verblijf organiseren we fijne Inspiratiesessies. Lekker wakker worden met een slow flow yogales en een verdiepende ademsessie. Mmmm.. klinkt goed hé?

Wat Zwiergasten van hun Zwier tent vonden (9.0)

Review: 9.1

Zwier biedt comfort op alle fronten en vrijheid om mee te doen met activiteiten of je eigen plan te trekken. Ik heb er van genoten: heerlijk eten, comfortabele tent, goed bed, prettige yoga en het ijsbad vond ik geweldig en heel sfeervol. De huiskamer vond ik gezellig, toegankelijk. In de kas kun je zelf koffie en thee zetten, prima.

September 2021 | Wilma

Review: 8.3

- mogelijkheid om elke dag het water op te gaan - ontspannen sfeer - goed ingerichte tent - mooi sanitair, niet wat je bij kamperen verwacht :)

September 2021 | Anneleene

Review: 9.3

Aanrader voor iedereen! Rust, water, lieve mensen en top koks! Ik heb een lievelingsplek :)

September 2021 | Dimphy

FAQ Logeren

Ik vind Zwier zo'n fijne plek. Kan ik ook langer dan 2 nachten komen logeren?

Zwier is er helemaal op ingericht om jou in korte tijd tot stilstand te laten komen. Vertragen, opladen en geïnspireerd worden. Dat is wat je mag verwachten. Veel van onze gasten hebben bij vertrek dan ook het gevoel veel langer weg te zijn geweest. Wil je toch langer komen? Dat kan tijdens de feestdagen. Check onze website of neem even contact op!

Kan ik ook 1 nachtje komen Zwieren?

Daarover kunnen we heel kort zijn, nee dat kan niet :) Niet omdat daar geen vraag naar is, maar omdat wij geloven dat je vanaf 2 nachten pas echt wat meer gaat zakken.. We zijn geen hotel, maar een plek waar het gaat om onthaasten, ontspannen en stil worden.. Ruimte maken om in verbinding te zijn met jezelf, elkaar en de prachtige natuur rondom Zwier.

Ik kan nergens op jullie website een menukaart vinden. Wat krijg ik te eten?

Bij Zwier houden we van verrassingen én prikkelen we ook graag onze gasten. Het is in ieder geval altijd bijzonder lekker, een lust voor het oog en uitermate voedend. Gelukkig blijkt dat ook uit onze reviews ;) De maaltijden zijn altijd vegetarisch, biologisch en streek- en seizoensgebonden. En wist je dat je altijd voor een tweede portie bij de kok langs mag gaan? Jummiieeee!! Dat doen we om verspilling te voorkomen. Lekker bezig als zeggen we het zelf ;)

Kan ik ook zelf koken bij Zwier?

Nee. Alle maaltijden worden door onze koks voor jou verzorgd. Zo hoef jij je even niet druk te maken over boodschappen, koken en afwassen. Zo ontstaat er bij jou alle ruimte om tot stilstand te komen!

Is het gebruik van de hottub & sauna inclusief tijdens mijn verblijf?

Yes, lekker hè! :) Zodra je ingecheckt bent, kun je een tijdslot reserveren tijdens je verblijf waarbinnen jij en je eventuele reisgenoot exclusief kunnen genieten van onze hottub & sauna.

Ik heb geen ervaring met meditatie, ademsessies of yoga, is dit iets voor mij?

Tijdens je verblijf kun je dagelijks deelnemen aan onze Zwier inspiratiesessies. Denk bijvoorbeeld aan een yogales of verbonden adem sessie. Ervaring is niet nodig en natuurlijk zijn deze sessies optioneel. Voel maar op dat moment of je mee wilt doen :)

Mogen er vrienden/familie/kennissen langskomen tijdens mijn verblijf?

Jazeker mag dat, super gezellig! Houd er wel graag rekening mee dat onze gasten voor hun rust komen. Wil iemand een nachtje blijven slapen, overleg dan even wat de mogelijkheden zijn door een mail te sturen naar: vrij@zwier.nl
Mee-eten mag natuurlijk ook, reserveren kan via onze website: www.zwier.nl/de-huiskamer/

Zijn kinderen welkom bij Zwier?

Er op uit met het hele gezin, superfijn! Kinderen zijn meer dan welkom. We organiseren zelfs speciale Familie Retreats, neem hiervoor een kijkje in onze agenda.

Krijgen kinderen een speciaal menu?

Kinderen eten gewoon lekker met de pot mee ;) Kids tot 12 jaar ontvangen een halve portie, en uiteraard betaal je dus ook de helft minder voor de maaltijden voor kids op jouw factuur.

Zijn honden welkom?

Ja, wij vinden honden leuk. Wel hebben we een paar regels. Maximaal een middelgrote hond of kleiner is welkom.
De hond mag niet op of in het bed en aangelijnd op het terrein van Zwier. Je hond liever niet alleen achterlaten in je huisje of tent.

We vragen een vergoeding voor de extra schoonmaak van € 25,-.

Ik ben iets vergeten/verloren tijdens mijn verblijf, wat nu?

Stuur graag even een mailtje naar vrij@zwier.nl dan kijken we voor je of de gemiste item(s) gevonden zijn. In principe versturen we niets per post, maar vragen we je om deze item(s) zelf te komen halen. Zo kunnen wij onze tijd optimaal benutten om onze gasten te vertroetelen en heb jij een goed excuus om nog even langs te waaien. Dat vinden we dus stiekem heel gezellig ;)

Havenhuisje_zomer

meer Zwier

Wist je dat je ook een paar nachtjes kan komen Zwieren in een Havenhuisje?