wat geeft jou energie?
wat geeft jou inspiratie?
een fijne plek waar je kunt doen wat jij wilt

De Eilandhut

Slapen op je eigen eilandje

Wij weten dus dat je het beste slaapt bij het geluid van kabbelend water, bij het ruizen van de bomen en het tikken van regen op het dak. Daar wordt je ultiem ontspannen van. En daarom willen we onze Eilandhut graag met je delen. Een plekje midden op de Vinkeveense Plassen met voldoende faciliteiten om je goed te kunnen ontspannen. Een plek waar tot rust komen vanzelf gaat.

Boek de Eilandhut met Sloep

Maandag t/m Woensdag
3 dagen

€ 479,-, incl. Sloep

Woensdag t/m Vrijdag
3 dagen

€479,-, incl. Sloep

Vrijdag t/m Zondag
weekend, 3 dagen

€499,-, incl. Sloep

Maandag t/m Vrijdag
midweek, 5 dagen

€ 749,-, incl. Sloep

Woensdag t/m Zondag
5 dagen

€ 749,-, incl. Sloep

Maandag t/m Zondag
hele week, 7 dagen

€999,-, incl. Sloep

Met je eigen boot

Superleuk als je met je eigen boot komt en dan heb je natuurlijk niet óns sloepje nodig.

Inspiratie

Stel je voor: je wordt wakker omdat je moet plassen. Het is vroeg in de ochtend. Buiten is het al licht. Je steekt een teen onder de deken vandaan: best fris. Toch er maar uit. Even snel plassen. Omdat het toilet aan de achterkant van de Eilandhut zit, moet je naar buiten. Met samen geknepen ogen stap je de deur door en… Wat is het mooi! En zo stil! Je vergeet dat het fris is, je vergeet dat je moet plassen. Even helemaal weg.. Helemaal ontspannen.. Zo kan het zijn!

24 uur alleen op een eiland. Geen telefoon mee, geen wifi, alleen jij en de omgeving. Jij en je gedachten. Wij geloven dat af en toe de ruimte en rust nemen, helemaal voor jou, bijdraagt aan een fijner leven en betere wereld. Daarom kun je bij ons in de Eilandhut 24 uur (óf 48 uur) alleen zijn. Wij brengen je naar het eilandje, je telefoon laat je bij ons achter (je krijgt een simpele nokia mee als ‘nood-telefoon’). Wij verzorgen de ingrediënten voor het avondeten, ontbijt en lunch. Je hoeft het alleen zelf in elkaar te klussen tot een mooie maaltijd. 24 uur zonder start om 16.00u en eindigt om 16.00u.

Boek hier jouw avontuur!

Hmmm.. BBQ aan en gaan! Dat kan bij de Eilandhut. Vers visje uit de pan? Dat kan bij de Eilandhut. Koude biertjes, gekoelde wijn. Dat kan bij de Eilandhut. Je moet zelf de boodschappen doen en wij zorgen voor de faciliteiten om te koken en te braden. Na een dag zwemmen en luieren geen zin om te koken? Vaar met je bootje naar een leuk restaurantje aan de plas of in Vinkeveen. Is ook ultiem ontspannen!

Kijk hier verder voor alle restaurantjes in de buurt >

De eerste twee dagen is het heerlijk vertoeven bij de Eilandhut. Boekjes lezen, luieren in de hangmat, zwemmen, een rondje varen.. Wij begrijpen ook dat na een aantal dagen het eilandje misschien ook wat klein wordt en jullie zin hebben in iets anders, buiten de kleine wereld van de Eilandhut. Dat kan natuurlijk! Er is voldoende te doen in de omgeving. Kijk in onze Huiskamer in de inspiratie bakken of vraag ons om tips. Vinden we leuk!

Logeren op de Vinkeveense Plassen

Wist je dat de Eilandhut op een legakker staat? Op die plek werd vroeger turf gestoken. En de wedstrijdplas waar je aan één kant op uitkijkt, is ontstaan door de zandwinning voor de Bijlmer. Als je naar het westen kijkt, daar waar de zon onder gaat, kijk je in de richting van de Botshol. Dit is een bijzonder natuurgebiedje aan de rand van de Vinkeveense Plassen. En zwem je langs het eiland naar het zuiden, dan kom je uiteindelijk uit in Vinkeveen. Je leest het al, de Vinkeveense Plassen zijn een divers gebied en lenen zich uitstekend voor een (mini) vakantie!