De Eilandhut

Wij weten dat je het beste slaapt bij het geluid van kabbelend water, bij het ruisen van de bomen en het tikken van regen op het dak. Daar word je ultiem ontspannen van. En daarom willen we onze Eilandhut graag met je delen. Een plekje midden op de Vinkeveense Plassen met voldoende faciliteiten om de batterij op te laden. Een plek waar tot rust komen vanzelf gaat. In 2024 is de Eilandhut weer te boeken. Aankomende maand, tot eind oktober, hebben we nog wel de 24 of 48 uur zonder in de Eilandhut. 

Over de Eilandhut

In de Eilandhut staat een 2-persoons boxspring. De faciliteiten in de Eilandhut zijn voor max. 2 volwassenen.


• 16m2 én een eigen stukje eiland

• Eilandhut Sloep met routekaart

• twee lekkere, opgemaakte boxsprings

• beddengoed & keukenlinnen

• een simpel keukentje met alles wat je nodig hebt

• binnen én buiten een kacheltje met fijne stoelen

• hout en aanmaakblokjes om fikkie te stoken

• toilet en jerrycans met water

• yogamatje

• strandstoelen & hangmat

• spelletjes & inspirerend leesvoer


In de Eilandhut logeer je minimaal 2 en maximaal 5 nachten. Langer logeren op de Eilandhut is in overleg ook mogelijk. Je checkt om 16.00 uur in en om 11.00 uur uit.

Hoe het gaat

Bij aankomst in onze Huiskamer ontvang je:

• sleutels van jouw Eilandhut Sloep en Eilandhut

• routekaart van de Vinkeveense Plassen

• jerrycan met water

• voel-je-welkom-boekje

Buiten leven

Een hangmat, twee strandstoelen en een potkachel maken de buitenbeleving compleet. Geen douche, maar de Vinkeveense Plassen zijn pérfect voor een frisse ochtendduik.

Eten & drinken

In de Eilandhut mag je zelf je ontbijt, lunch, borrel en diner regelen. Je kan vooraf alles inkopen, of ga voor een leuk tripje met de boot naar de supermarkt in Vinkeveen. Er is een koelkastje en een tweepits-gasstel.

boekingsperiode 2023

23 april – 31 mei 

23 juni - 31 juli
23 augustus - 30 september

less is more

Het enige wat je nodig hebt zijn schone kleren, een (zwem)handdoek en zwemkleding voor die frisse ochtend duik in de Vinkeveense Plassen. ’s Avonds kan het nog best afkoelen, dus warme kleding is aan te raden. Een rugzakje vol, that’s it.

BBQ-en

Als je zelf een BBQ meeneemt, mag je lekker BBQ-en (wij hebben er geen). In het verleden hebben we al eens brandschade gehad, dus we zijn extra zorgzaam voor onze Eilandhut. Heb je een BBQ op pootjes? Fijn! Zet deze ergens neer en braaien maar! Als je een BBQ hebt waarvan de onderkant heet wordt en die geen pootjes heeft, let dan op schroeiplekken in het gras en op de vlonders. Die hebben we liever niet. Voel nog even de wind die eventueel de vonken mee blaast. Eet smakelijk!

het keukentje

De simpele keuken met een tweepits-gasstel & koelkastje is ingericht met vrijwel alles (potten, pannen en servies) dat je nodig hebt voor een simpele maaltijd. Koffie, olie, azijn, zout en peper is aanwezig. Ook een hand-, thee- en vaatdoek voor in de keuken.

viervoeters

Op het Eilandje en in de Eilandhut mogen geen honden. Helaas!

Wat Eilandhutgasten vonden (8.8)

Review: 9

Alles. De hele beleving en het helemaal alleen en afgezonderd te doen, bootje heen, vuur maken eten koken genieten en vermaken, het pompen om door te trekken, zwemmen in het water, regen terwijl je binnen bij de kachel ligt. Gewoon alles, helemaal fijn, ik kom zeker terug!

Oktober 2021 | Susanne K.

Review: 8.7

Een heerlijke eenvoudige plek om te genieten van de afzondering. Kabbelend water links en rechts van het huisje. Het verblijf op de Eilandhut dwingt je een versnelling terug te schakelen. Echt een plek om helemaal tot rust te komen. Fijn dat 'de basics' er waren zoals olie, azijn, peper en zout. Allemaal Fairtrade en/of biologisch! We hebben eigenlijk niks gemist.

April 2020 | Erica v.

Review: 9.9

We hebben zo enorm genoten van de vrijheid op het water en het fantastische uitzicht vanuit de cabin en het eiland. Waanzinnige plek en gave vaarroutes. Huisje en terrein was volledig en perfect.

Juli 2020 | Riemke J.

Eigen bootje?

Heb je zelf een boot om naar de Eilandhut te varen, stuur dan een e-mailtje naar vrij@zwier.nl.

Reservering wijzigen/ annuleren

Soms komt je boeking niet meer goed uit. Verplaatsen kan kosteloos tot 14 dagen voor je reservering. Wel kan het zijn dat voor je nieuwe gewenste datum een andere prijs geldt en dat je daar een meerprijs voor betaalt. Voor annuleringen binnen 14 dagen zijn de annuleringskosten 90% van de totale boekingswaarde en binnen 24 uur 100% van de boekingswaarde.
Tiny House Natuurhuije

Meer Zwier

Ken je de Havenhuisjes al? Hier logeer je all-in met uitzicht op de haven.