de ligging van Zwier

Net ten zuiden van Amsterdam, op een kwartiertje rijden, liggen de Vinkeveense Plassen. Een bijzonder gebied met legakkers en zandeilanden waar je kan ontspannen. Re-creëren op een manier die bij jou past voor een paar uurtjes of een paar dagen. Doe wat voor jou op dat moment goed voelt, dat is de bedoeling bij Zwier. Vlakbij de stad, dichtbij de natuur.

bereikbaarheid van Zwier

We horen vaak van mensen die voor het eerst bij ons zijn: ‘Ik wist helemaal niet dat het hier zo mooi is?! En zo dicht bij de stad..’. Yes, dat is het! Lees hier op welke manieren je ons kan bereiken.

met de auto

Zwier is het gemakkelijkst te bereiken met de auto. Neem afslag Abcoude op de A2 en rij vanaf daar over de Winkeldijk in 5 minuten naar ons toe. Voor de navigatie is ons adres: Winkeldijk 20, Vinkeveen. Mocht je een oude TomTom gebruiken, toets dan in: Winkeldijk 18, Abcoude. Dat zijn onze overburen en dan kom je ook goed terecht!

met de fiets

Je kunt ook komen fietsen vanuit Amsterdam. Vanaf Amstel is het een klein uur fietsen. De mooiste route is via Ouderkerk aan de Amstel en dan langs de Ronde Hoep de Winkeldijk op. Soms is het sneller om via Zuid-Oost te rijden, langs De Arena. Even googlen!


Met de fiets in de metro of trein en fietsen vanaf station Holendrecht of Abcoude is ook een optie.

met het OV

Wil je met het openbaar vervoer komen naar Zwier, dan heb je een beetje doorzettingsvermogen nodig.

Bus 126 stopt aan de noordkant op het viaduct bij Abcoude. Hiervandaan is het dan een (klein) half uurtje lopen.

Je kunt ook met de fiets in de metro of trein. Vanaf station Holendrecht is het een half uurtje fietsen. Vanaf station Abcoude ongeveer 15 minuten fietsen of 1 uur lopen. 

met de boot

Om bij Zwier over het water te komen, zijn er drie mogelijkheden.

Vanaf de Noordkant: vanaf Amsterdam over de Amstel, Waver en Winkel door de Proostdijersluis.

Vanuit het Oosten: Vanaf het Amsterdam Rijnkanaal ter hoogte van Nieuwersluis via de Angstel door de Demmerikse Sluis. Vinkeveense Plassen oversteken en je bent bij Zwier.

Vanuit het ZuidWesten: Via de Pondskoekersluis bij Uithoorn over de Kerkvaart en Ringvaart kom je in het dorp Vinkeveen zelf terecht. Je steekt dan alleen de Vinkeveense Plassen nog over en je bent bij Zwier.

meer Zwier

Wist je dat het aanbod van Zwier super divers is? We vertellen je graag wat je allemaal bij ons kan komen doen.