3 Micro Avontuur Inspiratietips

1. Samen UIT eten
Laten we onze focus verleggen. Laten we van nine-to-five (de werkdag) werken en laten we meer dromen over onze five-to-nine. Vier uurtjes microavontuur, direct na de werkdag. Laten we ons leven verreiken met het kleine, het mooie.

Wat daar voor nodig is? Een klein beetje planning. Zorg dat je na je werk meteen op pad kan, dat jouw spullen klaar staan en dat je een goede portie voorpret achter de kiezen hebt.

Zo houden wij zo van UIT-eten gaan. We wandelen, fietsen, varen naar een fijne natuurplek, nemen een picknick kleedje mee en eten samen. Buiten, UIT-eten. Het leukste is om samen soep te koken op een grote pot boven een kampvuur!

2. Na het werk kanoën en een boekje lezen op een eiland
Elke maandagavond pakt Peter zijn fiets, komt naar Zwier en pakt een kano. Hij peddelt een mooi rondje, afhankelijk van de wind en golfslag dwars over de plas of juist in de luwte achter de eilanden langs. Hij meert altijd even bij een eiland af en geniet van het uitzicht, leest een stukje uit zijn boek. Hij vergeet de tijd, zijn telefoon is vaak leeg, na een lange dag werken, wat hij heerlijk vindt. De zon geeft duidelijk aan wanneer het tijd wordt naar huis te gaan.

Bij vertrek is er vaak nog een Zwiermaker die hem begroet en een goede reis wenst. Bij terugkomst niet altijd. Hij zet de kano en het tonnetje netjes terug en gaat weer naar huis.

Thuis liggen zijn kinderen vaak net op bed. De avond is nog jong en voor Peter voelt het alsof hij even op mini vakantie is geweest. En dat in 2 uurtjes, op 15 minuutjes rijden.

3. Een nachtje kamperen op een eiland
Je trekt de deur achter je dicht op kantoor, stapt in de auto naar de haven, pakt je rugzak en je tentje, stapt in een kano en peddelt naar een eiland om te kamperen. Niks of (bijna) niemand is hier en tegelijkertijd is er alles. Je kan over het water turen, ganzen over zien vliegen en wegdromen. Wij namen wat lekkere restjes Indonesisch eten van gister mee in een Tupperware bakje. Koud smaakte het ook echt prima. Wanneer de schemering valt heb ik het gevoel hier al uren te zitten en ik voel mij thuis. Ik kruip extra vroeg mijn tentje in en 's ochtends als ik wakker word maak ik (iets wat onhandig) koffie voor mijzelf met mijn Mokka potje op een gaspitje. Heerlijk. Tijd om huiswaarts te gaan.

Let op: Op de Vinkeveense Plassen mag je niet zomaar overal kamperen. Op Eiland 9 kun je via onze buren, Jachthaven Bon, een plekje op een eiland reserveren.


Ik ben benieuwd naar jouw mirco-avontuur. Leuk als je het met ons deelt!

Reactie plaatsen